Fastfood for drengerøve

Fastfood for drengerøve

Fastfood for drengerøve er ofte noget med at hente burgere eller pizza på den lokale snask. Bøf bearnaise er et godt bud på ægte fastfood i høj klasse for drengerøve.

Det er efterhånden dyrt at købe fastfood, og skal 3 drengerøve have en ordentlig potion mad, løber regningen hurtigt op i et anseeligt beløb. Her er et forslag til en enkelt ret der gør det ud for et pragtfuldt måltid for drengerøve, uden det kræver store anstrengelser i køkkenet.

Fastfood for drengerøve et forslag:
Veldækket bord. Bøf Bearnaise til drengerøve
Veldækket bord. Bøf Bearnaise til drengerøve
Forberedelse til Fastfood for drengerøve.

Kræver næsten ingen forberedelse. Værten kigger i skabene og køleskabet og laver en indkøbsseddel. En af drengene sørger for bøfferne, den anden sørger for vinen og en skarp til kaffen. Det kan klares på vej til bestemmelsesstedet.

Bøffen er det bærende element, og en passende stor bøf af Ribeye vil være mit valg. Så er det op til pengepung og sult, at afgøre hvilket kød der skal på panden. Vi flottede os og købte krogmodnet Ribeye fra Slagter Jens på Godthåbsvej, 3 bøffer a 350 g. Dyrt men dejligt og hver en krone værd, men så sparede vi også desserten 😉

Slagter Jens

Så skal der laves Fastfood til drengene.

Kartoflerne skylles og skæres i både. Hvidløgene pilles, skæres i skiver og drysses over kartoflerne. Olivenolie og peber kommes over og kartoflerne sættes i ovnen ved 180 grader. De er klar på cirka en time.

Smørret til bearnaisen smeltes, og bacon stykker ristes brune.  Så er de indledende forberedelser klaret, og en af drengene kan lave en velfortjent Gin & Tonic, altså hvis den ikke allerede er lavet 😉 Så kan der slappes lidt af.

Cirka 20 minutter før kartoflerne er færdige skal drengene i køkkenet igen. Minimalt med grønt var en af tankerne for aftenen, så tomatsalaten blev en rigtig drengerøvsudgave:

 • Tomater i både
 • En vinaigrette med sennep, hvidløg, hvidvinseddike og  god rapsolie blev dagens valg. Se eventuelt indlægget om sure bønner.
 • Ristet bacon
 • Lidt hakket persille (for at få lidt grønt 😉
Tomatsalat til drengerøve
Tomatsalat til drengerøve

Lige før vi går i gang med bøfferne er det en god ide , at gøre et vandbad klar til Bearnaisen.

Panden til bøfferne varmes godt op, og bøfferne vendes enkeltvis på den tørre pande for at lukke porerne i kødet. Smør på panden, og bøfferne krydres med salt og peber. 3-5 minutter på den ene side, og så omtrent det samme på den anden side. Jeg steger dem altid indtil man ser lidt fugt trænge ud på oversiden, så er de perfekte til min smag (Medium). Lun et fad i ovnen, og læg bøfferne der, dækket med stanniol indtil de skal fortæres.

Så er vi klar til Bearnaisen, det tager kun et øjeblik, hvis æggene er forberedt.

 • 250 g smeltet smør
 • 7 æggeblommer
 • 1 dl. bouillon
 • 2-3 spsk Bearnaiseessens alt afhængig af surheden
 • Lidt hakket persille
 • evt. lidt hakket estragon
 • lidt salt

Æggeblommer, bouillon og bearnaiseessens røres sammen og sættes over vandbadet og omrøres konstant. Når massen bliver tykkere og hvidlig tilsættes det smeltede smør langsomt under omrøring. Det er vigtigt at smørret er under 70 grader varmt ellers skiller saucen. I med persillen, smag til med salt og bearnaiseessens.

Så er der serveret Fastfood for drengerøve.

Bøf Bearnaise, så er der serveret.
Bøf Bearnaise, så er der serveret.

 

 

2 tanker om “Fastfood for drengerøve”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.