Sure Bønner

Sure bønner er ikke opfundet af marketingfolk, men i vores køkken. Navnet sælger ikke, men det er et glimrende tilbehør, hvis man ønsker lidt surt og lidt kant. Går godt til mange sammenkogte retter og ikke mindst Peberbøf a la Hansen.

Til sure bønner skal du bruge (4 pers.):

  • 400 g grønne bønner gerne friske, men frosne kan sagtens anvendes.
  • 2 tsk. Dijon sennep
  • 1 tsk. Hvidvins eddike
  • 1 fed hvidløg
  • ca. 1/2 dl vindruekerne olie eller lignende (solsikke, raps, eller hvad der nu er i skabet)
  • salt, peber
  • lidt vand

 

Fremgangsmåde:

Bønnerne nippes dvs. enderne fjernes, og koges i letsaltet vand gerne med en citronskive og et stænk olie, så de forbliver grønne og blanke. Kog dem i ca. 5 minutter evt. lidt mere hvis det foretrækkes.

Hold dem lune til de skal bruges.

Sennep, hvidløg, salt og peber kommes i en lille røreskål, olien tilsættes lidt ad gangen og røres ind i senneppen ligesom man laver mayonnaise. Hvis den er ved og skille, kan den reddes med et par dråber hvidvins eddike. Smag på den under vejs så der er en passende balance mellem olie,sennep og syre. Rør en lille smule vand i dressingen, så bliver den mere stabil og skiller ikke så let. Dressingen kan laves på forhånd og opbevares i køleskabet.

Dressingen hældes over de lune bønner. Hvis bønnerne er varme skiller dressingen, men det smager fint alligevel.

Sure bønner kan også være en del af en blandet forrets tallerken

Peberbøf a la Hansen

Bøf Bourguignon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.