Guldsmede og Vandnymfer

Guldsmede og Vandnymfer

Jeg har altid tænkt, at Guldsmede og Vandnymfer er meget smukke. De er fantastiske flyvere og deres smukke farver spreder glæde når de patruljerer over en eng eller mose. Glæden deles dog ikke af de fluer og andre insekter der står på Guldsmedenes menu. Tag ikke fejl Guldsmede og Vandnymfer er glubske rovdyr.

Jeg kommer ofte i naturen, mest for at se på fugle, men særligt i de sidste somre er det også blevet til lidt studier af sommerfugle. Sommerfugle var det der startede min naturinteresse, og jeg fangede sommerfugle sammen med min bror og far tilbage i begyndelsen af 70’erne. Indsamling stred mod den nyere naturopfattelse, som var opstået i modsætning med den gamle naturhistorie opfattelse, hvor alt skulle indsamles og puttes i kasser.

Jeg tror det var årsagen til jeg stoppede med sommerfugle og begyndte og se på fugle i 1974.

Til min fødselsdag i år fik jeg en bog om Guldsmede og Vandnymfer, og jeg synes derfor det var på tide og lære noget nyt om insekter. Derfor har jeg sat gang i et lille projekt på min Natur og Madblog, hvor jeg vil præsentere de arter jeg finder.

Håber i vil følge med og dele oplevelsen med mig.

Grøn Mosaikguldsmed, han set fra siden.
Grøn Mosaikguldsmed, han set fra siden.
Grøn Mosaikguldsmed, han der spiser en flue eller lignende
Grøn Mosaikguldsmed, han der spiser en flue eller lignende
Efterårs-Mosaikguldsmed hun, Børstingerød Mose 31/7 2014. Foto Lars Vilhelm Hansen
Efterårs-Mosaikguldsmed hun, Børstingerød Mose 31/7 2014.
Foto Lars Vilhelm Hansen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 − five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.