Så er der serveret TI' Punch

Ti’ Punch – Drink – Martinique

Ti’ Punch er national drink par excellance på Martinique. En fantastisk og enkel drink af agricole rom, is, lidt sirup og limesaft. Vidt udbredt i den fransktalende del af Caribien.

Ruhm, sirup, lime og is
Ruhm, sirup og lime – kun is mangler, så er der Ti’ Punch

Rom, lime, sukker og knust is passer sammen som hånd i handske, og giver i forskellige former de skønneste caribiske og syd amerikanske drinks.
Ti’ punch er den letteste, men adskiller sig fundamentalt ikke meget fra sine fætre, caipirinha og til dels Mojito. Den mest væsentlige forskel er Cachaca (sukkerrørs brændevin fra Brasilien) er lavet fra melasse, mens Ruhm Agricole er udgangspunktet for Ti’ Punch, hvor basen er sukkerrørssaft.

Langt det meste af den hvide Ruhm Agricole der produceres anvendes til Ti’punch. Yngre lagret Ruhm Agricole, altså brun rom, kan også anvendes og giver en lidt mere krydret udgave af drinken.

Ti’ Punch opskrift

Serveres i et almindeligt drinksglas, med en rørepind

4 cl. hvid Ruhm Agricole eks. Clements fra Martinique
1-2 cl. sirup
3-5 både lime
Knust is

Ti* Punch - Drink
Ti’ Punch – så er der serveret!

Sirup kan laves ved at koge 200 g rørsukker i 1 dl. vand, 5 – 10 minutter, og opbevares i køleskab. Original sirup fra Martinique kan købes i vin/spiritus forretninger.

Ti’ Punch variationer

Som allerede nævnt kan der også bruges brun Ruhm Agricole. Jeg har også eksperimenteret lidt med siruppen og eksempelvis kogt en vanilje stang i siruppen. Der kan også tilsættes mynteblade, så har du en fransk udgave af Mojito.

Personligt foretrækker jeg den basale udgave af Ti’ Punch – lukker man øjnene med den i hånden, er man snart i Caribien.

Som et kuriosum kan jeg ikke undgå at nævne planten Bois de lèlè, på engelsk kaldet Swizzlestick Tree, en naturlig busk eller træ der findes i det østlige Caribien. Den afbarkede kvist fra træet er en naturlig rørepind, som har været forbillede for de plastik rørepinde der i dag bruges til en drink.

Swizzlestick tree
Bois de Lèlè – denne dog i plastic

En annonce for den originale rørepind Bois de Lèlè findes her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.