Piphansens Painkiller
Piphansens Painkiller er en cocktail over temaet Pusser’s painkiller. Cocktailen er opfundet på Soggy Dollar Bar i Caribien – en sjov historie og en pragtfuld drink
Egentlig var jeg ikke meget for cocktails, og i særdeleshed ikke under danske himmelstrøg, men jeg er på vej til omvendelse.
Baren der opfandt Painkiller hedder altså Den dyngvåde dollar bar. Årsagen til navnet er den kun kan nås fra vandvejen. Det betyder, at ejeren har sat en tørresnor op i baren, her kan gæsternes dollarsedler tørre mens de drikker en fortjent Painkiller i baren.
Vi prøvede for et stykke tid siden den originale opskrift med indkøbt juice til formålet.
Jeg ville dog gerne prøve at lave den fra bunden, og som følge deraf blev målene en smule anderledes.
Til 5 Piphansens Painkiller bruges:
- 1,5 dl Pussers British Navy Rum
- Saften af 2 1/2 appelsin (ca. 2 dl)
- Saften af 1 ananas (ca. 4 dl)
- Kokossaft lavet på vand og frisk revet kokos (ca. 1 dl)
- revet muskatnød på toppen
- 15 isklumper
Painkiller bør laves med Pussers Navy Rum, jeg bruger den blå udgave på 54,5%.
Kokossaften blev lavet ved at rive kokosnød på et rivejern, tilsætte et par dl. vand og lade det trække nogle timer. Saften blev siet og gjorde det ud for kokoscreme.
I forhold til den originale, er Piphansens udgave en smule friskere, mindre sød, og ikke så fed.
Det er jo smag og behag, men dommerpanelet bestående af begge køn var ganske glade.
Det kan altså sagtens lade sig gøre at føre caribiens sol ind i de vinterprægede stuer i Danmark
God fornøjelse med eksperimenterne 🙂
Her finder du den originale version:
http://www.pussers.com/t-pussers-painkiller.aspx