Østlig Takvinge (Nymphalis xanthomelas)

Østlig Takvinge er en dagsommerfugl, som tilsyneladende er kommet til Pinseskoven på Amager i 2011, og forhåbentlig er på vej til at etablere sig som en ny ynglesommerfugl på lokaliteten.

Østlig Takvinge, Foto: Henrik Thorhauge Rask
Østlig Takvinge, Foto: Henrik Thorhauge Rask

Den 20/3 2014 fik jeg en ny art dagsommerfugl i Danmark, nemlig Østlig Takvinge. Den ligner Nældens Takvinge, men er større og mere varm og mørk i farverne. Den blev set i en lysning i Pinseskoven på Amager sammen med andre sommerfugle interesserede.

P1060410-htr-us-300pxHer fornemmer man den mørke underside. Dyret slikkede sol i græsset og ventede tilsyneladende på artsfæller. Henrik Thorhauge Rask en har taget nogle fine billeder af den Østlige Takvinge – tak for det. Tak til Lars Andersen for lade mig vise et af hans billeder fra den 14/3. Formentlig er der tale om samme individ. Det har været muligt, at identificere 3 forskellige hanner på baggrund af billedmateriale.

Jeg havde slæbt min ven Jesper Holk ud på det Inddæmmede Areal, og her fik han set både sommerfugl og alle nørderne. Dyret blev iagttaget på behørig afstand med kikkert.

Links:

Lars Andersens side om sommerfugle

Fugle og Natur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + 20 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.