Pulled Pork a la Piphansen

Pulled Pork er vel et af tiden største modehit, og det er i sandhed et dejligt måltid, der får svinet på læberne – undskyld smilet. Lad mig præsentere Pulled Pork a la Piphansen

Pulled Pork a la Piphansen

Jeg har længe haft Pulled Pork i tankerne, og nu skulle det være. Det skulle være en klassisk udgave med et touch af Piphansen, så derfor fandt jeg opskrifter på nettet og overlod derfor det grove fodarbejde til andre gourmeter.

Brdr. Price er jo altid gode for en fin opskrift, så de dannede baggrund for min rub, altså den krydderiblanding der kommer på nakkefileten før tilberedning.

Klokken er 05.30 og Pulled Pork sættes i ovnen
Klokken er 05.30 og Pulled Pork sættes i ovnen

De stod også faddere til grundstenen for min sur søde sauce der kommer på kødet ved servering.
Brdr. Price – Pulled Pork

Piphansens rub til 2 stege på ca 2 kg hver kom til at være følgende:

70 g brun farin
30 g mild sød paprika
ca. 30 g røget pimenton (røget paprika fra Spanien)
Det er ret meget paprika!
1 spsk friskkværnet sort peber
2 spsk salt
1 spsk cayennepeber
1-2 spsk sennepspulver
2 spsk løgpulver

Krydderiblandingen Rub til pulled pork - Det sorte peber udeblev på fotoet
Krydderiblandingen Rub til pulled pork – Det sorte peber udeblev på fotoet

Jeg gemte et par spsk. af krydderiblandingen som kom over kødet efter det var trukket fra hinanden. Det vil du ikke fortryde.

Brødrenes sauce var en spids for sur til min smag, så den blev cirka som følger:

2,5 dl æbleeddike
5 spsk ketchup
3 spsk brun farin
3 tsk salt
1 spsk tabasco
2 tsk chiliflager
1 tsk friskkværnet sort peber

Coleslaw

Så skulle der lave Coleslaw. Jeg faldt for denne opskrift, som viste sig, at falde i gæsternes smag. Denne Coleslaw er ganske enkelt fremragende.
Gastromand – Coleslaw

Hjemmelavede Burgerboller

Endeligt skulle der laves hjemmelavede burgerboller – som prikken over i’et.

burgerboller-start
En Burgerbolle bliver til

Det blev efter Claus Meyers opskrift i bogen “Meyers Bageri” med den vigtige tilføjelse, at der suppleres med 1 tsk. kardemomme i dejen. Kardemommen giver burgerbollerne det sidste pift, og det er i al ydmyghed de bedste burgerboller, jeg har smagt.

Hansens bedste Burgerboller
Hansens bedste Burgerboller

 

Svinet trækkes - Pulled Pork
Svinet trækkes – Pulled Pork

Pulled Pork a la Piphansen blev en stor succes blandt danske og filippinske gæster, og der var smil på læberne hele vejen rundt.

Der rigtigt mange fine opskrifter på nettet med Pulled Pork, så det er bare at komme i gang.

2 tanker om “Pulled Pork a la Piphansen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four − three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.