Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise er så nemt som at klø sig i nakken, når man blot sørger for, at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur. Jeg foretrækker at lave mayonnaisen i en skål med elpiskeren.

Mayonnaise - Skål!
Mayonnaise – Skål!

Ingredienser:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 tsk. Dijon sennep
  • salt og peber
  • ca. 3 dl. Neutral olie vindruekerne-, raps eller solsikkeolie.

Fremgangsmåde hjemmelavet mayonnaise:
Æggeblommer, citronsaft og sennep, salt og peber blandes sammen med elpiskeren. Olien tilsættes langsomt og røres ind i blandingen lidt efter lidt. Når mayonnaisen har nået en passende tyk konsistens smages den til med salt og peber.

Tips:
Der kan evt. tilsættes en tsk. hvidvins eddike, hvilket giver mayonnaisen lidt mere karakter, hvis det foretrækkes.
Inspiration:
Brødrene Price har naturligvis lavet deres egen mayonnaise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.