Hansens Formbrød
Hansens formbrød er opfundet lidt ved et uheld. Jeg havde svært ved at håndtere de meget våde deje i starten, og en dag måtte jeg sende en våd dej i rugbrødsformen. Det gav et heldigt resultat.
- 500 ml. vand
- 100 ml. biga surdej se evt. post om surdej
- ca. 20 g gær
- 2 tsk salt
Røres sammen så gæren bliver opløst. Heri tilsættes melet:
- 275 g Durum mel
- 400 g Almindeligt mel
Dejen æltes i røremaskinen først 5 minutter ved svag omrøring (på min maskine 1), derefter kraftig omrøring (2) i ca. 15 minutter indtil dejen slipper kanten af skålen.
Den færdige dej dækkes til og sættes i køleskabet til næste dag hvor den hældes op i en EVA Trio Rugbrødsform og efterhæver ca 1 -2 timer. Når dejen hæver op til formens kant sættes den i ovnen og bages ved 210 grader varmluft i 40 minutter. Jeg vender formen en gang under bagningen så brødet bages ensartet.
I en snæver vending kan processen forkortes og første hævning foregår ved stuetemperatur (ca. 2 timer) derefter efterhæver brødet i formen ca. 1 time. Resultatet er fint men ikke helt så godt som den langsomme udgave.
Når brødet er bagt hældes det ud af formen og køler af på en rist – god fornøjelse