Spanske Frikadeller er en positiv tilføjelse til den danske klassiker. Egentlig mente jeg, at frikadellen var opfundet for mange år siden og ikke krævede udvikling, men jeg tog fejl. Læs opskriften…
Spanske Frikadeller
- 500 g hakket kalv og flæsk (skinkekød virker også)
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- 2 fed revet hvidløg
- 1 revet løg
- 2 tsk røget Pimenton (pimenton Ahorro)
- evt. 1/2 tsk Pimenton Picante hvis du ønsker dem stærke
- 1 tsk salt
- smages til med sort peber
Kødet røres sejt med salt og Pimenton. Revet løg og hvidløg røres med. Mælk, æg og rasp tilsættes og farsen røres færdig. Stilles gerne til køl i en halv time.
De spanske frikadeller steges i smør og olie og serveres med Grøntsags sovs til pasta og ris. Se også Ramsløgs dressing.
Velbekommen.
Hvis man er mere til en klassisk frikadelle findes en god opskrift på www.grydeskeen.dk