Sanke Ramsløg i naturen

Foråret er over os og planterne er på vej op. Det gælder også Ramsløg, som har sæson fra marts til maj hvor de blomstrer og visner bort. Ramsløg har en karakteristisk duft af hvidløg, og kan findes frit voksende i mange skove i Hovedstadsområdet og øvrige Sjælland.

Sankeret

Retten til at sanke (indsamle) er stadfæstet i Danske Lov hvorefter man til personligt brug kan sanke vilde planter, bær, svampe og frugter på offentlige områder. Man må ifølge Danske lov sanke så meget der kan være i en hat. Ikke mange bruger hat i dag så Naturstyrelsen har fastslået, at mængden svarer til det, der kan være i en almindelig plasticpose. På private områder og skove gælder andre regler – da man ikke må betræde anden mands mark.

Sankningen

Danske lov giver ikke lov til at grave planten op, og indsamlingen bør foretages med respekt for naturen så bestanden ikke trues. Inden i begiver jer ud med hat og saks er det en god ide og kende planten. Der kan læses mere om Ramsløg på Fugle og Natur hvor der også findes mange billeder. Ramsløg kan i øvrigt dyrkes med held i haven.

Anvendelse

Se et par af mine opskrifter eller lad jer inspirere, det er en herlig men kraftig krydderurt. Bladene kan fryses i portionsposer og anvendes senere.

En lille advarsel

Ramsløg kan forveksles med et par giftige planter. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du lige læse denne artikel om bestemmelse af Ramsløg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + seventeen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.