Hvedebrød med surdej – Et nemt og dejligt brød

Hvedebrød med Surdej er inspireret af Henrik Jørgensen, og det bagekursus, vi deltog i hos Meyers Madhus. Det er et nemt og dejligt hvedebrød. Brødet har et stort vandindhold og holder fint. Det smager forbandet godt når det lige er kommet ud af ovnen, så det holder sjældent ret længe.

Hvedebrød med surdej:

100 ml. biga surdej
450 ml. vand
20 g. gær
2 tsk. salt
275 g Durum mel
400 g almindeligt mel

Fremgangsmåde Hvedebrød med surdej:

Biga, vand, gær og salt blandes grundigt sammen i røremaskinen, så gæren er helt opløst.
Melet tilsættes og dejen æltes ved lav hastighed i ca. 5 minutter til mel og væske er blandet godt. Dejen æltes derefter i ca. 15 minutter ved kraftig omrøring (på min maskine indstilling 2-3).

Dejen sættes på køl til næste dag.

Ovnen tændes på 230 grader varmluft, og bagestenen kommer i ovnen.
Dejen hældes ud på et meldrysset bord og dejen deles i 2 dele. Dejen er ret fugtig og klistrer en del. Hver dejklump formes til et brød med forsigtighed, så luften ikke mases helt ud af dejen. De to dejklumper hviler derefter ca. 30 minutter på køkkenbordet.

De to brød kommes forsigtigt på bagestenen og bager i ovnen i ca. 30 minutter.

Så er der frisk hvedebrød med surdej.

Jeg havde i starten svært ved at håndtere den våde dej. Det hjælper med øvelsen og rigeligt med mel ud over det hele. Jeg folder den enkelte dejklump, så den får mel på ydersiden, mens indersiden forbliver fri for mel. I bogen ”Meyers Bageri” står der en del hjælp til håndtering. I sidste ende er det nok øvelse der gør mester.

Går det helt galt, kan jeg anbefale bagekurset hos Meyers Madhus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 20 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.