Et smukt formbrød

Hansens formbrød

Hansens Formbrød

Hansens formbrød er opfundet lidt ved et uheld. Jeg havde svært ved at håndtere de meget våde deje i starten, og en dag måtte jeg sende en våd dej i rugbrødsformen. Det gav et heldigt resultat.

  • 500 ml. vand
  • 100 ml. biga surdej se evt. post om surdej
  • ca. 20 g gær
  • 2 tsk salt

Røres sammen så gæren bliver opløst. Heri tilsættes melet:

  • 275 g Durum mel
  • 400 g Almindeligt mel

Dejen æltes i røremaskinen først 5 minutter ved svag omrøring (på min maskine 1), derefter kraftig omrøring (2) i ca. 15 minutter indtil dejen slipper kanten af skålen.

Den færdige dej dækkes til og sættes i køleskabet til næste dag hvor den hældes op i en EVA Trio Rugbrødsform og efterhæver ca 1 -2 timer. Når dejen hæver op til formens kant sættes den i ovnen og bages ved 210 grader varmluft i 40 minutter. Jeg vender formen en gang under bagningen så brødet bages ensartet.

I en snæver vending kan processen forkortes og første hævning foregår ved stuetemperatur (ca. 2 timer) derefter efterhæver brødet i formen ca. 1 time. Resultatet er fint men ikke helt så godt som den langsomme udgave.

Når brødet er bagt hældes det ud af formen og køler af på en rist – god fornøjelse

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.