Grøntsags sovs til pasta og ris

Denne Grøntsags sovs passer godt til pasta, og virker fint sammen med ris. Den kan bruges på en kødløs dag, men de Spanske frikadeller klæder sovsen flot.

Grøntsags sovs til pasta, Ingredienser:

  • 2 løg (Zittauerløg, Rødløg, Skalotteløg eller en kombination)
  • 2 røde peberfrugter
  • 4 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl. bullion
  • 2 – 3 tsk tomatpure
  • 1-2 spsk olivenolie
  • lidt Balsamico (ca. 1 tsk)
  • måske lidt sukker (smagsforstærkning)
  • salt og peber

Grøntsagerne skylles og skæres ud.

Grøntsagerne soffiteres
Grøntsagerne soffiteres

En gryde sættes på blusset og varmes godt op, olivenolie tilsættes så det dækker bunden i gryden, hvidløg og løg tilsættes under omrøring og der skues ned for blusset. Resten af grøntsagerne tilsættes og der røres jævnligt. Kunsten er at grøntsagerne ikke bruner men soffiteres i olivenolien. Det afgiver en masse smag til sovsen. Efter ca. 10 minutter tilsættes bullion og tomatpure og sovsen koger ved svag varme i ca 10 minutter mere. Nu kan du smage til med balsamico, salt, peber og evt. sukker.

Passer fint til Spanske frikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.